Deel dit artikel
-

Slim slot Nuki is eenvoudig open te maken

Het slimme deurslot dat wordt geleverd door Nuki blijkt niet veilig. Via Bluetooth kun je iedereen toevoegen die je wilt aan het smart lock systeem, maar ook onbevoegden kunnen dat doen.

Het IT beveiligingsbedrijf Secura testte voor het consumentenprogramma Kassa drie populaire slimme sloten tot 300 euro, de Danalock, Nemef Entr en de Nuki Smart Lock 2.0.

Nuki stelt de kritiek van Secura en Kassa ter harte te nemen en gaat via een nieuwsbrief haar klanten er actief op wijzen dat de ‘Bluetooth pairing modus’ in de standaardinstelling open staat.

Maar de aanbeveling om die standaardinstelling aan te passen neemt het bedrijf niet over, het blijft kiezen voor gebruiksgemak.

Deel dit bericht

1 Reactie

Arno Willems

Nuki sloten zijn niet onveilig. En de berichten erover zijn onjuist of in elk geval niet volledig. Het gaat nl om een standaardinstelling van de sloten waardoor er misbruik van kan worden gemaakt. Bluetooth pairing staat standaard aan. Dat is nodig om de eerste keer een mobiel te kunnen koppelen, dat hoeft maar eenmalig te gebeuren. Maar nadat de beheerder van het systeem pairing in de app uit heeft gezet zijn de sloten optimaal beveiligd. En de beheerder kan dan anderen (beperkte) toegangsrechten geven. Ik maak al ruim anderhalf jaar naar tevredenheid gebruik van een aantal Nuki sloten, voor de verhuur van oefenruimtes. Bij de installatie heeft de leverancier me meteen verteld dat ik na koppeling van mijn mobiel Bluetooth pairing uit moest schakelen. Fluitje van een cent. Niets aan de hand dus. Overigens is het nooit verkeerd om een handleiding te lezen. En omdat veel mensen geen antivirussoftware op hun mobiel, laptop of pc zetten kun je ook niet zeggen dat deze apparaten onveilig zijn, hooguit dat veel gebruikers onwetend of naïef zijn……

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond