Deel dit artikel
-

Slimme auto’s dragen bij aan veiliger wegverkeer

Auto’s gaan wegbeheerders helpen door hen continu te informeren over hoe de weg erbij ligt. Zo krijgen de wegbeheerders een frequenter en completer beeld van de onderhoudstoestand en van verkeersonveilige situaties op de weg. Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat gaat hiervoor een samenwerking aan met Mercedes-Benz.

Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en Mercedes-Benz maken deze plannen vandaag bekend op de beurs Intertraffic Amsterdam.

Op dit moment verzamelt Rijkswaterstaat informatie over onze wegen via bijvoorbeeld vaststaande sensoren of rondrijdende weginspecteurs. Doordat nu niet continu kan worden gemeten, is ons wegbeeld niet actueel. Door duizenden auto’s van Mercedes-Benz te gebruiken, weten wegbeheerders sneller wat de kwaliteit van hun weg is.

De sensoren die bestuurders nu helpen om comfortabel en veilig te rijden, kunnen ook de kwaliteit van een weg in de gaten houden. Is het glad, zijn verkeersborden en belijning nog goed zichtbaar, is het wegdek beschadigd of rijden auto’s ergens vaak over een doorgetrokken streep?

Met Mercedes-Benz is afgesproken om gedurende twee jaar dit gezamenlijke leertraject in te gaan. In die periode beoordelen het ministerie, Mercedes-Benz en de aangesloten wegbeheerders de toegevoegde waarde van Road Monitor.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond