Deel dit artikel
-

Nuki slot met native Matter-ondersteuning

De vierde generatie van het elektronisch Nuki-slot is gelanceerd en luistert naar de universele smart home-taal Matter.

Met de lancering van de Matter-slimme sloten ziet het bedrijf uit Oostenrijk zichzelf ook als een technologische pionier buiten Europa.

Qua uiterlijk blijft alles hetzelfde: het iconische design en de kleurstelling in zwart of wit. De elektronica en software zijn echter volledig nieuw wat de integratie met toonaangevende smart home-systemen vergemakkelijkt.

Ook nieuw is de langere gemiddelde levensduur van de batterij: met een enkele lading kunnen de twee nieuwe slimme sloten tot zes maanden worden gebruikt – dat betekent een verbetering van de batterijtijd met ongeveer 30 procent. Dit heeft ook voordelen voor gebruikers van Nuki Smart Hosting: Voor verhuurders, die hun vakantiewoningen vaak op afstand bedienen, wordt het gemakkelijker, omdat ze het slimme slot minder vaak hoeven op te laden.

Nuki’s slimme sloten met Matter-functionaliteit werken met de nieuwste verbindingen en communiceren via Thread. Deze technologie, speciaal ontwikkeld voor slimme apparaten op batterijen, zorgt ervoor dat een smart home sneller reageert op commando’s dan via Bluetooth. Tegelijkertijd is het energieverbruik van Thread aanzienlijk lager dan dat van WLAN met een vergelijkbaar bereik. Matter-apparaten communiceren lokaal via hubs: beveiligingsrelevante gegevens verlaten zo het huis nooit. Bovendien wordt de activering van de verbindingsstandaard in slechts enkele ogenblikken voltooid met behulp van een QR-codescan.

De nieuwe Smart Lock Pro met meegeleverde powerpack en ingebouwde Wi-Fi kost 279 euro, de nieuwe Smart Lock kost 169 euro. Voor iedereen die al een elektronisch slot van Nuki bezit, zijn er twee opties met een speciale prijs: de Smart Lock Pro kost samen met de Keypad 2 slechts 299 euro (een besparing van 80 euro). Voor de vierde generatie Smart Lock (169 euro) kunnen bestaande gebruikers gratis toegang op afstand krijgen via een compatibele Matter-hub, die begin 2024 via een firmware-update kosteloos wordt verstrekt (anders een eenmalige vergoeding van 39 euro).

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond