Deel dit artikel
-

KPN en T-Mobile sluiten alle winkels

KPN en T-Mobile Nederland hebben inmiddels al hun winkels gesloten. Ook beperkt KPN de activiteiten van zijn monteurs. Die komen alleen bij mensen thuis als er urgente storingen moeten worden opgelost.

Aanvankelijk sloot KPN alleen de winkels in Noord Brabant en een enkele winkel daarbuiten.

Ook T-Mobile heeft het besluit genomen om tijdelijk alle winkels te sluiten, met ingang van woensdag 18 maart tot in ieder geval maandag 6 april 2020. Verspreid over Nederland zal in een aantal winkels beschermende maatregelen getroffen worden, waarna ze weer geopend kunnen worden.

Vandaag kunnen klanten nog in T-Mobile winkels terecht voor het afsluiten van een abonnement, het ophalen van bestellingen of reparatie en voor antwoorden op eventuele vragen. Vanaf woensdag 18 maart kunnen klanten die hun bestelling nog niet hebben opgehaald, deze alsnog gratis per post laten thuisbezorgen.

In België wordt al voorzichtig gesuggereerd om alle niet-voedingswinkels vanwege het coronavirus te sluiten. JBC, Proximus en Coolblue hebben dat al uit eigen beweging gedaan.

In België moeten niet-voedingswinkels voorlopig enkel tijdens het weekend de deuren sluiten.

Internationaal zijn er al diverse ketens die de komende weken dicht zijn gegaan: Apple, Nike, Microsoft en Urban Outfitters bijvoorbeeld.

‘De winkel koste wat kost openhouden is in de huidige omstandigheden gewoon onverantwoord,’ zegt Jorg Snoeck van RetailDetail. ‘Bovendien is het ook economisch zinloos: mensen blijven terecht thuis, de winkelstraten en shoppingcenters zijn leeg.’

Een verplicht verbod zou grote consequenties hebben voor retailers zonder omnichannelformule. Hun omzet zou dan geheel wegvallen.

In Duitsland zijn ‘niet-essentiële winkels’ al dicht. Restaurants en bars moeten om 18.00 uur sluiten.

Madrid, met 2000 infecties en 86 doden, heeft de meeste winkels vrijdag al gesloten. Uitzonderingen gelden voor apotheken, tabaksverkopers en krantenkiosken.

De Franse president Immanuel Macron heeft aangekondigd dat Frankrijk twee weken in volledige lockdown zal gaan om de verspreiding van het coronavirus in te dammen. Alle winkels zijn dicht.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond