Deel dit artikel
-

Net sluit zich om Facebooks EU-data-export

Er lijkt geen uitweg voor Facebook dat het moet stoppen met de verwerking van Europese burgerdata op Amerikaanse servers.

Het Europese Hof van Justitie heeft al besloten dat Facebook de data van Europese burgers onvoldoende beschermt tegen bijvoorbeeld spiedende inlichtingendiensten. De profielensite mag daarom geen data meer exporteren, maar doet dat toch.

De Ierse toezichthouder, onder wiens verantwoordelijkheid de Amerikaanse valt, wil komende weken feedback vragen aan collega’s elders in Europa. Dat verneemt Techcrunch van ingevoerde bronnen.

De Ieren bespreken dan wat de procedurele vervolgstappen zijn. Hoe die luiden, is niet bekend. Wat er ook gebeurt, de maatregelen moeten er praktisch toe leiden dat de private gegevens van Europese burgers beter beschermd moeten worden.

Vanuit dezelfde redenering kan het gebruik van Google Analytics binnenkort verboden zijn. Twee weken geleden besloot de Franse toezichthouder nog dat behalve Facebook ook het bekende analyticspakket niet voldoet aan de Franse versie van de AVG.

Foto: Matthew Paul Argall (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond