Deel dit artikel
-

Sluiting flitsbezorger Zapp in Amsterdam heeft mogelijk gevolgen

Het besluit van de rechter dat voor het eerst een darkstore in Amsterdam de deuren moet sluiten, heeft mogelijk gevolgen voor flitsbezorgers in andere steden.

De darkstore van flitsbezorger Zapp in de Fagelstraat in West moet voorlopig dicht. Dat heeft de voorzieningenrechter bepaald. Volgens de gemeente past de darkstore niet in het bestemmingsplan.

Omwonenden hadden al een aantal keer geklaagd over overlast door de darkstore. Daarop besloot de gemeente dat de bezorger zijn activiteiten moest staken. Zapp vroeg vervolgens een voorlopige voorziening aan bij de rechter, zodat de winkel tot het kort geding open mocht blijven. De voorzieningenrechter heeft die voorziening afgewezen.

Het bedrijf verklaarde: ‘We zijn erg teleurgesteld over de aanpak van de gemeente en de gevolgen die dit besluit zal hebben voor onze medewerkers en klanten, vooral omdat de gemeente ons verbiedt om alternatieve locaties te openen terwijl we wachten op de uitkomst van de herziening van het bestemmingsplan.’

De gemeente wil ook de vestigingen van Getir in de Eerste Jacob van Campenstraat en van Gorillas aan het Gerard Douplein sluiten.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond