Deel dit artikel
-

Smartclip gaat videocommercials produceren

Reclamenetwerk Smartclip gaat zelf branded content en videocommercials produceren. “De consument zoekt naar video. De adverteerder vraagt ernaar”, aldus Marjolein Rademakers die haar televisiekennis naar het web brengt.

Een van de eerste klanten hiervoor is Oxby die met een reeks video’s het publiek online meer wil betrekken. “Adverteerders komen bij ons met een communicatieprobleem of een brandingdoelstelling.” Video leent zich beter in het overbrengen van emotie dan tekst, iets dan de chef Publishing & Operations leerde tijdens haar televisieloopbaan van tien jaar.

“We merken dat veel adverteerders voor hun merken meer videocontent willen. Daar kan Smartclip nu in voorzien”. Tot op heden was Smartclip enkel een exploitant, eigenaar van distributierelaties met een netwerk van websites.

Het idee van branded content en speciale webcommercials is dat de doelgroep er vrijwillig voor kiest om de video’s te bekijken. Dat is anders dan bij pre rolls. “De eerste resultaten zijn goed. De video’s, van zo’n drie à vier minuten, worden uitgekeken.”

Smartclip is sinds november 2011 in handen van Adconion. Filialenen van dat bedrijf in Australië en Amerika maken sinds een jaar videoproducties voor adverteerders. Het geclaimede mondiale bereik van het bedrijf is 310 miljoen impressies per dag.

Foto: movieingmemories (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond