Deel dit artikel
-

Smartclip komt met reclame tijdens het tv-zappen

Smartclip, leverancier van reclametechnologie, brengt volgend jaar een systeem op de markt dat tv-reclames kan tonen wanneer het toestel wordt aangezet of wanneer er wordt gezapt.

Vorige week demonstreerde Smartclip het systeem op de IFA in Berlijn en deze week vinden demonstraties plaats tijdens dmexco in Keulen en IBC in Amsterdam. De eerste technische openbare proeven lopen bij een lokaal televisiestation in Hamburg.

Marjolein Rademakers, die het technologiebedrijf in Nederland vertegenwoordigt, licht toe: “Het werkt alleen op digitale televisie. Dat zijn ondertussen vijftig procent van de huishoudens. We zijn technisch in staat om met het tv-signaal een extra signaal mee te sturen dat ervoor zorgt dat er een extra videocommercial wordt getoond.”

Dat gebeurt als de tv wordt aangezet of tijdens het zappen maar kan ook tijdens de reguliere reclameblokken.

Rademakers: “De advertentie wordt gebroadcast via de adserver van Smartclip om zo advertenties te tonen bij lineaire digitale televisie. Smartclip heeft een dedicated SDK ontwikkeld die wordt geïmplementeerd bij de broadcaster. Techniek waar gebruik van wordt gemaakt is HBB TV. ”

Feitelijk gaat het om pre-roll videoreclame die in het tv-signaal wordt ‘geïnjecteerd’. Er worden geen cookies geplaatst ter profilering van de kijker en het hangt van het kabel- of telecombedrijf af of en in welke mate er gegevens over de klant of diens locatie worden gedeeld.

Er worden nog geen gesprekken gevoerd met de telecom- en kabelbedrijven in Nederland. Mochten die uiteindelijk met succes plaatsvinden dan zal de internetreclame op lineaire televisie niet eerder dan de tweede helft van 2015 in de Nederlandse huiskamers stralen.

Een Nederlandse introductie verloopt volgens Rademakers eerst via de kleinere, lokale en meer specialistische tv-zenders.

Foto: Philips (cc)

Deel dit bericht

5 Reacties

KoalaBear

Juist ja, juist bij die twee acties wil je GEEN reclame. Je zapt meestal omdat er juist al reclame op is… Raar.

van Deurzen

Lekker irritant lijkt me dat. Ach gaan we met zn allen nog verder van TV af en naar de streaming diensten om te voorkomen dat we toch die reclame moeten bekijken!

Scoet Tv

Heel irritant, reclames duren tegenwoordig al 7min en in een serie van een uur heb je er gemiddeld 4!

Faeron

Hoe maken we de TV een onaantrekkelijk medium, les 1.

Josh

Dan hoop ik dat er iemand een uitvinding doet om het signaal tegen te houden voor dat het op de Smart TV komt. Moet technisch mogelijk zijn om het signaal te blokkeren. Net als bijna iedereen heb ik helemaal gehad met reclames tijdens de uitzending. Daarbij, wie geef hun het recht om dat te doen. En inderdaad Faeron, hoe maak je tv kijken onaantrekkelijk, juist op deze manier !!!!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond