Deel dit artikel
-

Smartphonesensor hit op Kickstarter

De alleskunnende externe sensor Node van Variable Technologies is een succes op Kickstarter: er kwam meer geld binnen om het product te ontwikkelen dan gevraagd en nu is hij klaar.

De Node, ontwikkeld door George Yu uit Chattanooga (Tennessee), is een soort Zwitsers mes met versnellingsmeter, thermometer, barometer, lichtmeter, magnetometer en gyroscoop en kan onder meer ruimte, temperatuur en hoogte meten. Zelfs stralingsgevaar en koolmonoxidevergiftiging zijn op te sporen, met hulpstukken die je los kunt bijkopen (vanaf 25 dollar).

De ontwikkelaars hadden vijftigduizend dollar ontwikkelingskosten gevraagd via crowdfundingplatform Kickstarter, maar er is 75.000 dollar binnengekomen. Inmiddels is het product klaar om verscheept te worden. Voor 149 dollar krijg je een soort multifunctionele koker die via Bluetooth samenwerkt met je smartphone. Opladen gaat via een micro USB-poort en de batterij gaat twaalf tot veertien uur mee. Uiteraard zijn er apps om de gegevens mee uit te lezen. Standaard komt de Node met een drietal modules.

Gebruikers zijn echter wel aangewezen op apparaten met het energiezuinige Bluetooth 4.0, zoals de iPhone 4S, iPhone 5, iPad 3, Macbook Pro en Macbook Air (laatste modellen), Droid Razr en Asus Transformer Pad.

Variable stelt een API ter beschikking aan ontwikkelaars om het apparaat ook met andere toepassingen samen te laten werken.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond