Deel dit artikel
-

Snap boekt voor het eerst nettowinst

Snap, het bedrijf achter Snapchat, heeft het afgelopen kwartaal voor het eerst een nettowinst geboekt van 23 miljoen dollar op een omzet die bijna 42 procent steeg naar 1,3 miljard dollar. Snap leed jarenlang verlies, vorig jaar nog 113 miljoen.

Over een jaar gemeten werd nog steeds verlies geleden. De omzet steeg in heel 2021 met 64 procent tot 4,1 miljard. Het nettoverlies verbeterde met 48 procent tot 488 miljoen in 2021.

Ook is het aantal dagelijks actieve gebruikers met 54 miljoen gestegen naar 319 miljoen. Er was winst in alle markten waar Snapchat wordt gebruikt: van Noord-Amerika en Europa tot aan de rest van de wereld.

Snap heeft ook minder dan Facebook last  van de beperkingen die Apple adverteerders oplegt, vertelde Snap Chief Financial Officer Derek Andersen.

De outlook voor het eerste kwartaal overtrof de schattingen van analisten , waardoor het aandeel ‘na de bel’ met 30 procent steeg.

Het zijn heel andere cijfers dan die Facebook moederbedrijf Meta gisteren publiceerde. Meta verwacht de komende tijd minder inkomsten uit advertenties dan waar eerder van werd uitgegaan. Ook groeit Facebook niet meer qua gebruikers.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond