Deel dit artikel
-

Snap lanceert vierde AR-bril

Snap introduceerde deze week zijn alweer vierde generatie Spectacles-bril. Wel alleen voor ontwikkelaars.

De AR-bril bevat twee zogenoemde dualwave schermen die samen een field of view overlay hebben van 26,3 graden en een maximale helderheid van 2000 nits.

Verder bevat hij twee camera’s, vier microfoons, twee stereoluidsprekers en een batterij die ongeveer dertig minuten meegaat op een lading. Het is nog niet bekend wanneer de bril voor eindgebruikers beschikbaar komt.

Snap, het bedrijf achter Snapchat, is nog altijd druk in de weer met augmented reality. Op een partnetevenement kondigden Snap en LEGO een gezamenlijk ontworpen Connected Lens aan. Hiermee kunnen gebruikers van Snapchat samen virtueel aan hetzelfde lego-object bouwen, met behulp van AR.

Bekende Snapchat-gebruikers, de Snap Stars, kunnen later dit jaar geld verdienen met Gifts, virtuele donaties van fans via Story Replies.

Nieuw is ook Screenshop, waarmee Snapchat-gebruikers iemands kleding kunnen scannen. Vervolgens krijgen ze direct vergelijkbare kleding getoond van verschillende merken. Een soortgelijke functie Allrecipes kan recepten aanbevelen op basis van ingrediënten die je met de Snapchat-camera scant.

Om video's van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond