Deel dit artikel
-

Koers Snap implodeert na slechte outlook

Snap, het bedrijf achter Snapchat, zag het resultaat over het vierde kwartaal verslechteren en verwacht rode cijfers in het huidige kwartaal. Als gevolg hiervan stortte de koers van het aandeel met 30 procent in.

Snap blijft worstelen op de advertentiemarkt en lijkt moeilijk te kunnen concurreren met zijn grotere rivalen. De advertentieverkoop van Meta steeg in het decemberkwartaal met 25 procent Googles advertentiebedrijf groeide met 11 procent, vooral dankzij YouTube.

De omzet steeg met 5 procent van 1,30 miljard naar 1,36 miljard dollar. Het nettoverlies daalde van 288 miljoen naar 248 miljoen dollar.

Het aangepaste EBITDA-resultaat verslechterde van 233 miljoen tot 159 miljoen dollar.

Snap rekent op een EBITDA verlies van s 55 miljoen tot 95 miljoen dollar.

Maandag maakte Snap bekend dat het tien procent van zijn personeel op straat zet en volgt daarmee de ontslagtrend van afgelopen maand In augustus 2022 ontsloeg Snap ook al eens 20 procent van zijn werknemers.

Snap is verder een terugroepactie begonnen voor zijn Pixy-drones die ook niet meer geproduceerd werden. De lithiumionaccu blijkt brandgevaarlijk zijn. Eigenaren die de drone terugsturen krijgen hun geld terug. De Amerikaanse Consumer Product Safety Commission adviseert om de drone helemaal niet meer te gebruiken.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond