Deel dit artikel
-

‘Snapchat wil 200 miljoen dollar ophalen’

Het Californische bedrijf Snapchat, bekend van de populaire foto-app, wil zo’n 200 miljoen dollar ophalen tegen een waarde van 3,5 miljard.

Tot de potentiële investeerders behoort volgens Amerikaanse blogs onder meer de Zuid-Afrikaanse houdstermaatschappij Naspers. Het is nog maar een paar maanden geleden dat Snapchat 60 miljoen dollar heeft opgehaald tegen een waarde van 800 miljoen. Die financiering werd geleid door Institutional Venture Partners, met medewerking van General Catalyst Partners en SV Angel, terwijl ook Benchmark Capital en Lightspeed Venture Partners opnieuw aanschoven.

Snapchat bestaat nog maar sinds 2011 en heeft enorm veel succes met zijn app waarmee gebruikers zelfvernietegende foto’s en video’s kunnen maken. Hoeveel gebruikers Snapchat heeft is niet bekend. Wel dat er dagelijks 350 miljoen foto’s en video’s worden geschoten en gedeeld.

De marktwaarde is volgens analisten niettemin aan de erg hoge kant. Volgens de Wall Street Journal zou Mark Zuckerberg van Facebook al eens iets van 1 miljard dollar dollar hebben geboden voor de app, maar Snapchat wilde liever onafhankelijk blijven.

De investeringen moeten uiteindelijk worden terugverdiend via advertenties, bij voorkeur native advertising.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond