Deel dit artikel
-

Snapchat passeert de 200 miljoen gebruikers

Snap, het bedrijf achter Snapchat, heeft in het tweede kwartaal 48 procent meer omgezet dan een jaar terug: 388 miljoen dollar tegen 262 miljoen in 2018. Het handelsresultaat mocht er ook zijn: 79 miljoen dollar, 53 procent meer dan een jaar terug. Maar nog altijd maakt Snap geen winst. Het verlies bedroeg 255 miljoen, minder dan de 353 miljoen van een jaar terug.

Snapchat wist ook meer dagelijks actieve gebruikers te trekken, 203 miljoen versus 190 miljoen uit het eerste kwartaal. Groei was er niet alleen in Noord Amerika, maar ook in Europa en de rest van de wereld. In Europa telt Snapchat 64 miljoen gebruikers. In Noord-Amerika zijn dat er 83 miljoen.

Ook zijn gebruikers actiever, onder meer op Discover (35 procent groei). Een verbeterde Android versie van de app heeft hiertoe ook bijgedragen. Negentig procent van de Snapchatters die keken naar de eerste originele productie van Snapchat Endless Summer bleven kijken naar de vervolgafleveringen.

Voor het derde kwartaal houdt Snap rekening met een omzet van maximaal 435 miljoen.

Beleggers hebben de laatste tijd weer meer vertrouwen in Snapchat. De koers is dit jaar 170 procent gegroeid. Snap ging maart 2017 naar de beurs voor 17 dollar. Dat niveau heeft het bedrijf bijna weer gehaald. Zojuist steeg de koers 12 procent.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond