Deel dit artikel
-

Snapchat kiest zakenbanken voor beursgang

Snap Inc. heeft zakenbanken Morgan Stanley en Goldman Sachs aangesteld om de vermeend aanstaande beursgang te begeleiden, meldt persbureau Bloomberg.

Het persbureau baseert zich op bronnen rondom het bedrijf met kennis van zaken.

De beursgang zou volgens eerdere berichten kunnen plaatsvinden in het voorjaar van 2017. Snap Inc. de formele naam van het bedrijf dat Snapchat maakt heeft dagelijks 150 miljoen actieve gebruikers en koerst op een omzet van 350 miljoen dollar in het nu lopende jaar. Dat is een een aantal factoren meer dan de 59 miljoen in 2015.

Snap Inc. zou tegen een waardering van 25 miljard dollar naar de beurs gaan. Hoeveel aandelen in omloop zullen worden gebracht is niet bekend. De onderneming haalde sinds de oprichting in mei 2011 voor 2,8 miljard dollar venture capital op, waarvan in 1,8 miljard in mei van dit jaar.

Van het bedrijf Snap Inc. is niet veel bekend, zo bleek pas weer uit een reeks interviews door Business Insider. Zelfs werknemers kennen niet de grotere context waarin zij werken en weten nooit zeker of hetgeen waar ze aan werken ooit live gaat. Niet zelden lezen ze via de pers waar collega’s mee bezig zijn. De organisatie en cultuur lijkt vooral erg versplinterd met weinig gedeelde onderlinge waarden.

Foto: Stuart Heath (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond