Deel dit artikel
-

Snapchat lanceert verkiezingslens

Snapchat ontwikkelde in samenwerking met het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties een online campagne om jongeren te motiveren te gaan stemmen bij de provinciale staten- en waterschapsverkiezingen op 15 maart 2023. De campagne bestaat uit een Augmented Reality-lens en diverse filters en stickers.

Wanneer gebruikers de lens openen worden er twee virtuele stembussen in de (virtuele) ruimte geplaatst. Vervolgens verschijnen er twaald stellingen, waar je met waar of onwaar op ‘stemt’ om je kennis over de provinciale staten- en waterschapsverkiezingen te testen.

Op deze manier kan volgens Snapchat iedereen ‘op ludieke wijze ontdekken wat de provinciale staten en waterschappen doen’. Vanaf 8 maart wordt er dagelijks afgeteld naar de verkiezingen door middel van een filter en zijn er ook een verkiezingslens en stickers beschikbaar in Snapchat. Op de verkiezingsdag 15 maart zullen er twee filters beschikbaar zijn: één voor mensen die gaan stemmen en één voor mensen die al gestemd hebben.

Uit onderzoek blijkt dat de opkomst bij de provinciale staten- en waterschapsverkiezingen lager is dan bij andere verkiezingen. Bijna tweederde van alle kiesgerechtigden slaat wel eens een verkiezing over. Om de opkomst te verhogen zet de overheid een publiekscampagne in, waar de verkiezingslens naadloos bij aansluit.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond