Deel dit artikel
-

Snapchat nog steeds populair bij jongeren

Het was geen best jaar voor Snap Inc, het bedrijf achter Snapchat. De beursgang viel tegen en veel groei zit er ook niet meer in. Maar er is in elk geval positief nieuws: Snapchat blijft onverminderd populair bij de jeugd.

Zeker 79 procent van de Amerikaanse jongeren in de leeftijd van 13 tot 18 gebruiken Snapchat, zo blijkt uit cijfers van RBC Capital, en dat is meer dan enig andere app. 73 procent heeft ook Instagram en 57 procent Facebook.

Als ze zouden moeten kiezen, zou Snapchat als enige app overblijven (44 procent). Facebook eindigt met 14 procent een stuk lager.

Berichten sturen is het belangrijkste voor Snapchatgebruikers (68 procen). Stories en vooral Discover boeien gebruikers minder. Met 4 procent scoort Discover, het onderdeel waarmee het platform toch vooral geld verdient, ronduit slecht.

Van de Nederlandse tieners (12-19 jaar) heeft drie kwart de app op zijn of haar smartphone staan, onder twintigers is dit 50 procent, zo bleek eerder dit jaar uit cijfers van Telecompaper. De groei van Snapchat neemt in Nederland wel snel af en ook het gebruik toonde eerder dit jaar een daling.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond