Deel dit artikel
-

Snapchat vestigt internationaal hoofdkantoor in Londen

Snapchat wijst Londen aan als zijn internationale hoofdkantoor. In tegenstelling tot andere grote internetbedrijven gebruikt moederbedrijf Snap Inc. geen belastingroutes via Nederland en Luxemburg.

De maker van de foto-app landde twee jaar geleden al in Londen en begon met zes man personeel. Inmiddels is de organisatie gegroeid tot 75 man.

De Financial Times meldt de nieuwe vestiging in de krant van vanochtend.

Snap Inc. kiest voor Engeland, en ondanks de mogelijke brexit niet voor een andere Europees land, omdat daar veel internationale bedrijven in Engeland zijn gevestigd. Bovendien zitten er zeker tien miljoen Snap-gebruikers aan de andere kant van de Noordzee. Internationaal heeft het bedrijf 150 miljoen dagelijkse gebruikers, waarvan de helft buiten de VS.

In 2015 boekte Snapchat een omzet van 367 miljoen dollar. Naar verwachting gaat dat bedrag, overwegend advertentie-inkomsten, in 2016 over de miljard dollar heen. Een API heeft Snapchat niet.

Afgelopen november diende Snap Inc. documenten in bij de financiële toezichthouder om het proces voor een beursgang in gang te zetten. Daarmee hoopt het 25 miljard dollar op te halen.

Foto: pestoverde (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond