Deel dit artikel
-

Snappcar wil half miljoen euro met crowdfunding

Autodeelplatform Snappcar zoekt weer een half miljoen euro nieuw groeikapitaal. Daarvoor wendt het zich niet tot professionele beleggers, maar via een crowdfundingplatform tot de gemiddelde Nederlandse consument.

Vandaag tijdens de Crowfunding Day in Amsterdam, een congres over deze betrekkelijk nieuwe financieringsvorm, kondigt medeoprichter Pascal Ontijd van Snappcar de opening van de inschrijftermijn aan van een nieuwe financieringsronde. Die vindt plaats hier op Oneplanetcrowd.nl.

Dit is de tweede crowdfundingcampagne die Snappcar houdt en het zal zeker niet de laatste zijn. Ontijd en medeoprichter Victor van Tol beschouwen het als een van de vaste elementen van de financieringsstrategie van hun bedrijf. Daarnaast gaan de ondernemers op zoek naar venture capital om hun beoogde groei, een vertwintigvoudiging binnen drie jaar, te financieren.

Tijdens de eerste financieringsronde in het voorjaar van 2014 haalde het bedrijf 560.000 euro op bij zo’n vijfhonderd mensen die het concept via de portemonnee hun sympathie betuigden. Zij konden afgelopen weken hun converteerbare lening omzetten in aandelen, wat de helft ook deed. Deze groep kon ook al weer intekenen op de nieuwe crowdcampagne. Die vroege inschrijvers brachten gezamenlijk al 178.500 euro bijeen.

Vorige maand kocht Snappcar zijn Deense tegenhanger Minbildinbil. Die transactie bracht naar voren dat de autodeeldienst wordt gewaardeerd op 9,3 miljoen euro.

Foto: Thomas van de Weerd (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond