Deel dit artikel
-

Sneek eerste Europese stad met volledige iBeacon dekking

Burgemeester Hayo Apotheker van de gemeente Súdwest-Fryslân heeft het startsein gegeven voor het beaconproject in Sneek. Sneek wordt de eerste stad in Europa met een volledige iBeacon dekking.

Met de beacons kunnen musea, monumenten en evenementen, maar ook winkels en horecagelegenheden relevante berichten sturen naar bezoekers in de directe omgeving.

Na het downloaden van de Lightcurb app ontvangen bezoekers en inwoners van Sneek gepersonaliseerde informatie als zij in contact komen met de iBeacons op fysieke plaatsen. Bijvoorbeeld inhoudelijke informatie over historische gebouwen, zoals de Waterpoort tot speciale aanbiedingen bij Sneeker winkels en horecagelegenheden. Voor elke gebruiker wordt een specifiek profiel gecreëerd, zodat de gestuurde informatie steeds verder wordt afgestemd op individuele voorkeuren.

Tot nu toe is het iBeacon systeem alleen op kleine schaal toegepast. Naast de twintig iBeacons die zijn geplaatst bij onder meer monumenten, musea en het theater van Sneek zijn er tientallen ondernemers op het systeem aangesloten.

Naar verwachting zullen tijdens de aankomende Sneekweek in augustus honderden Lightcurb iBeacons actief zijn in de stad en bij het Sneekermeer”, aldus burgemeester Hayo Apotheker van Súdwest-Fryslân.

Deel dit bericht

1 Reactie

Bert

Dit is geen primeur. In Ede zijn al geruime tijd meer dan 100 ibeacons geplaatst in winkels en horeca met app Shop & Spaar

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond