Deel dit artikel
-

Snel internet voor provincie Groningen stap dichterbij

Snel internet voor iedereen in de provincie Groningen is een stap dichterbij. Drie partijen staan klaar om in heel Groningen een snelle internetverbinding aan te leggen: Coöperatie Samen Glasvezel Groningen, Breedband Groningen en Rodin Broadband Groningen.

Vorige week sloot de termijn waarin bewonersinitiatieven en marktpartijen hun plannen konden indienen. De komende tijd worden de plannen beoordeeld. Voor de zomer maakt de provincie bekend welke partij het snelle internet mag aanleggen.

Naar schatting hebben op dit moment 12.000 adressen in de provincie Groningen geen toegang tot snel internet. Daarbij gaat het om zowel huishoudens als bedrijven. Door de hoge investeringskosten is het voor telecomaanbieders niet rendabel om snel internet in het buitengebied aan te leggen. Daarom stellen de provincie Groningen, Nationaal Coördinator Groningen (NCG) en de Economic Board Groningen (EBG) hier samen 40 miljoen euro voor beschikbaar.

De negen gemeenten in het aardbevingsgebied zijn eerst aan de beurt voor de aanleg van snel internet.

Deel dit bericht

1 Reactie

K[aas Doesburg

Wat is snel internet? Dat wordt nergens duidelijk. Ik heb 14 Mbit/s. Heb ik dan snel internet (ik vind van niet).
Ook in eerdere berichtgeving, bijvoorbeeld de aankondiging van dit project, is mijn niet duidelijk geworden wat de definitie van snel internet is.
Iemand?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond