Deel dit artikel
-

Snelle adoptie voor Android 11

Android 11 kent de snelste adoptie tot nu toe, al is het verschil met Android 10 nog altijd niet erg groot, meldt Android Police.

Een bekend probleem met Android is de fragmentatie: er zijn nog heel veel oudere versies van de systeemsoftware in omloop.

Google had dit zelf willen verbeteren met Android One, programma dat snelle OS updates beloofde. Alleen Nokia maakt er nog gebruik van en die is vergeleken met andere fabrikanten erg traag met updates.

Amerikaanse media meldden woensdag dat als gevolg van de samenwerking tussen Google en chipmaker Qualcomm toekomstige smartphones zeker vier jaar Android OS updates zouden krijgen. Google en Samsung beloven nu nog drie jaar ondersteuning in plaats van de twee jaar die eerder gold.

De aankondiging werd later genuanceerd: Qualcomm ondersteunt drie grote Android OS versies, en in principe kunnen smartphonefabrikanten die Qualcomm chips afnemen voortaan vier jaar beveiligingsupdates aanbieden.

iOS 14 is nu geïnstalleerd op 81 procent van de iPhones die in de afgelopen vier jaar zijn uitgebracht, zo heeft Apple bekend gemaakt.

Apple baseert zich op toestellen die verbinding maken met de App Store.

Van de toestellen uit de afgelopen vier jaar draait 17 procent nog op iOS 13, en 2 procent op een nog eerdere versie van iOS.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond