Deel dit artikel
-

Sociaal adresboek Humin live in Nederland

Het adresboek van Android-toestellen kan er vanaf vandaag heel anders gaan uitzien nu Humin zijn app uitrolt in Europa, waaronder naar Nederland.

De app bepaalt op basis van kunstmatige intelligentie waar de telefoon, en dus diens eigenaar, is en welke personen in de omgeving relevant zijn om te contacten. Anders dan veel andere contactlijsten claimt Humin sociaal en geografisch relevant te zijn.

Androidworld merkte de aanstaande lancering gisteren al op. Deze wordt ook verklapt in de FAQ-sectie op de site zelf.

Wanneer iemand uit Rotterdam op een dag in Amsterdam is, ziet zijn adresboek er heel anders uit. Wanneer geopend krijgt hij direct lokaal relevante suggesties om te contacten. Wie wat vergeetachtig is, kan zelfs zien hoe hij deze persoon kent en waar ze elkaar het eerst ontmoetten.

Humin wordt in Silicon Valley nauwlettend gevolgd door investeerders en toptechneuten vanwege zijn toepassing van kunstmatige intelligentie. En om het team dat achter het bedrijf steekt, een club mensen die op technologiegebied als voorlopers kan worden gezien.

Er zijn nog geen grote externe investeerders aan boord. Het nog geen jaar oude bedrijf werkt met geld dat vrienden, bekenden en zakenrelaties neerlegden om de eerste publieke proof of concept neer te zetten.

Vandaag is de app beschikbaar in negen Europese landen voor Android, waaronder Nederland en België. iOS volgt op een later moment.

Om video’s van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Foto: Toky Brand & Design (cc)

Deel dit bericht

1 Reactie

Jan

iOS app is al een tijdje beschikbaar

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond