Deel dit artikel
-

Sociaal netwerk Facebook maakt winst

Facebook heeft een positieve geldstroom. De verwachting was deze mijlpaal te bereiken ergens in 2010. Inmiddels is bekend dat dit het afgelopen kwartaal al is gelukt.

Er werd eerder al een EBITDA-positief resultaat geboekt, maar er zat nog een groot gat met een positieve geldstroom.

Een investeerder waardeerde het netwerk in juli nog op 6,5 miljard dollar. Het Russische Digital Sky Technologies (DST) kocht aandelen van Facebook-personeel op bij een bedrijfswaardering van dat bedrag.

Het populaire netwerk blijft ook groeien in leden. Zo maakte het bedrijf dinsdag bekend dat het de grens van 300 miljoen gebruikers heeft doorbroken.

Het merendeel daarvan is actief. Zo logde, van een eerder ledenaantal van 250 miljoen leden, een kwart van de gebruikers maandelijks in via de mobiele telefoon.

Facebook zit Twitter op de hielen. In augustus werd bekend dat het FriendFeed overnam. Naar verluid heeft de profielensite hiervoor een kleine 50 miljoen dollar op tafel gelegd.

Bron foto: leafer. (CC)

Deel dit bericht

2 Reacties

Leonard Wolters

Respect…. Kan niets anders zeggen. Ongelovelijk dat zij van zo'n kostenpost momenteel winst maken, en dat met een instortende advertentie markt.

Robert Diepenberg

WOW! Wat een cijfers! Niet verbazend…Facebook is gewoon echt top!En dat met een 25 jarige 'ventje' aan het stuur….supercool!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond