Deel dit artikel
-

Sociaal netwerk The Afternet laat Nederlanders hun digitale erfenis veilig stellen

Bij de nieuwe Nederlandse startup The Afternet kunnen Nederlanders gratis hun digitale erfenis vastleggen, zodat hun levensverhaal bewaard blijft voor huidige en volgende generaties. Daarnaast is het een plek om vast te leggen wat er na het overlijden moet gebeuren met social media accounts en welke wensen er zijn voor bijvoorbeeld de uitvaart.

Oprichter Nicolai Kippersluis begon The Afternet met zijn partner Frouwke Guitoneau omdat hij een online plek zocht om zijn broertje Marc te herdenken, die dertig jaar geleden overleed op 23-jarige leeftijd. Destijds waren er nog geen sociale media en alle herinneringen staan op ouderwetse fotorolletjes. Zijn graf wordt zelden bezocht. Men deelt liever online de mooiste foto’s en video’s met vrienden en familie.

Net als op andere sociale media is het bij The Afternet mogelijk om vrienden en familieleden toe te voegen aan het netwerk. Een profiel kan zowel worden aangemaakt voor het opbouwen van een eigen digitale erfenis als voor het herinneren van een overleden dierbare. Anderen in het netwerk kunnen de herinneringen bekijken, maar ook zelf herinneringen toevoegen aan de tijdlijn.

Gebruikers kunnen na het aanmaken van hun profiel ook curatoren aanstellen, die het profiel na het overlijden van de gebruiker beheren. Een belangrijk onderdeel van het netwerk is de mogelijkheid om informatie te delen voor na het overlijden. Denk daarbij aan wensen voor de social media accounts, de uitvaart en informatie over het testament en de uitvaartverzekering.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond