Deel dit artikel
-

Sociaal netwerk Tumblr verkocht aan moederbedrijf WordPress

Het sociale netwerk Tumblr is door telecombedrijf Verizon verkocht aan Automattic, het moederbedrijf van contentplatform WordPress. Het was ooit de grootste miskoop van Yahoo, dat er 1,1 miljard dollar voor neertelde.

Het is niet bekend wat Automattic ervoor heeft betaald, maar het zou minder dan 20 miljoen dollar zijn.

In 2013 was Tumblr de tot dan toe grootste aankoop van Yahoo. Aanvankelijk werd de acquisitie gezien als een gewaagde stap van de toenmalige CEO Marissa Mayer, die met Tumblr de concurrentie aan had kunnen gaan met Facebook en Instagram, maar een paar jaar later bleek dat het Amerikaanse bedrijf alleen maar geld had verloren.

Alleen al in het tweede kwartaal van 2016 schreef Yahoo 482 miljoen dollar af op de waarde van Tumblr. In het vierde kwartaal van 2015 was dat ook al 230 miljoen dollar. Oprichter David Karp hield het in 2017 al voor gezien.

Uiteindelijk kwam Yahoo en daarmee ook Tumblr terecht bij telecomreus Verizon. De media activiteiten van Verizon (voorheen Oath) zijn ook al niet erg succesvol gebleken. In het tweede kwartaal genereerde de divisie een 2,9 procent lagere omzet van 1,8 miljard dollar.

Sinds mei was Verizon al op zoek naar een koper voor Tumblr. Hoewel het sociale netwerk nog steeds 450 miljoen blogs telt, neemt het gebruik af.

Tumblr lijkt bij Automattic beter op zijn plaats, al is niet duidelijk of en hoe Tumblr wordt geïntegreerd met WordPress.

Zeker 200 werknemers verhuizen van Verizon naar Automattic. Automattic handhaaft de ban op pornografische content, die in december werd ingevoerd.

Deel dit bericht

2 Reacties

Stanley van Heusden - WPinaday

Interessant nieuws. Ik ben benieuwd of Automattic het platform weer populair kan krijgen, of dat de overname vooral voor het personeel is.

Wellicht dat er wat Tumblr-features naar WordPress.com zullen komen?

bert

Alsjeblieft niet. WP is al bloat². Niet nog meer erbij. Zullen we afspreken in 2020 allemaal te ont-wordpressen. Wordt er een energieverbruik van een stad als Amsterdam bespaard. Een-na-grootste digitale milieuvervuiler ooit dat WordPress in verhouding tot wat het is (na Bitcoin), zeker omdat het feitelijk alleen statische teksten met plaatjes serveert, dat kan veel lichter.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond