Deel dit artikel
-

Sociale audioapp Clubhouse al weer dicht in China

De sociale audioapp Clubhouse trok heel even, ondanks conversaties over mensenrechten, nationale identiteit en andere gevoelige onderwerpen, massa’s nieuwe gebruikers uit China. In de afgelopen uren werd de app alsnog geblokkeerd.

Veel westerse apps zoals Twitter, Facebook en YouTube zijn verboden in China omdat autoriteiten vrezen voor content die de regerende communistische partij zou kunnen ondermijnen.

Reuters verbaasde zich vanochtend over de populariteit van de app in China omdat veel gevoelige onderwerpen worden aangesneden, zoals de detentiekampen, de onafhankelijkheid van Taiwan en de Nationale Wet van de Veiligheid in Hong Kong.

Die constatering ging ook niet voorbij aan het Chinese contentfilterapparaat, want de toegang tot de chatdienst blijkt nu afgesloten.

De Clubhouse-app, gelanceerd in het begin van 2020, zag een explosieve groei in het aantal gebruikers eerder deze maand nadat Tesla CEO Elon Musk en Robinhood CEO Vlad Tenev er discussies starten.

De chatrooms zijn namelijk alleen toegankelijk via uitnodigingen van bestaande leden en de app is er alleen voor iOS. Chinezen konden de app installeren door hun locatie te wijzigen. Die route is afgesneden.

Foto Shutterstock

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond