Deel dit artikel
-

Sociale netwerk van Trump wankelt

Het sociale netwerk van Donald Trump Truth Social lijkt op zijn laatste benen te lopen. Het platform kampt met betalingsproblemen en slinkende gebruikersaantallen.

Volgens diverse mediaberichten heeft het platform niet voldaan aan de betalingen aan zijn hostingprovider, RightForge. RightForge is een van de grootste schuldeisers van Truth Social en beweert dat de maandelijkse contractbetalingen sinds maart niet meer zijn voldaan. Trump Media &Technology Group (TMTG) zou dat bedrijf meer dan een miljoen dollar verschuldigd zijn.

Trump heeft nauwelijks bijgedragen aan het platform. Hij heeft minder dan vier miljoen volgers op Truth Social (zijn bereik op Twitter werd geschat op meer dan 200 miljoen voordat hij werd verbannen).

Het sociale netwerk zou miljoenen regelmatige gebruikers nodig hebben om alsnog een commercieel succes te worden, meldt de Washington Post.

Potentiële adverteerders staan echter niet bepaald in de rij. Ze vrezen dat ze klanten gaan verliezen.

Daarnaast is de app voorlopig nog altijd alleen beschikbaar voor iOS en niet voor Android.

De voorgenomen beursgang in de vorm van een zogeheten SPAC is uitgesteld. Aanleiding zijn de lopende onderzoeken tegen Donald Trump.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond