Deel dit artikel
-

Sociale vacaturesite wil LinkedIn passeren

Een vacaturesite die de concurrentie met LinkedIn wil aangaan? Is dat niet wat te hoog gegrepen? Niet volgens Rogier Visser van BeQuan. “LinkedIn is te ingewikkeld en niet erg sociaal.”

Het Social Career Network BeQuan werd gisteravond op TruXL, het recruitment- en HR-event in Panama in Amsterdam, gelanceerd. BeQuan is een netwerk voor werkzoekenden en werknemers, waar alles draait om interactie rondom het thema werk en carrière. BeQuan laat zich het best vergelijken met Facebook, maar dan gericht op werk, zegt Visser. Of als LinkedIn, maar dan breder, gedetailleerder en vooral socialer.

LinkedIn staat momenteel binnen Nederland bekend als het grootste zakelijke netwerk, maar het is met drieduizend Nederlandse vacatures geen echte banensite. BeQuan begint met 35.000 vacatures. Die komen behalve van partner Indeed van de door Visser opgerichte site Banenmatch.nl, een prijsvechter onder de vacaturesites. Visser: “Wij wilden Banenmatch eigenlijk internationaliseren, maar realiseerden ons toen dat we voor een volgende stap moesten gaan.”

Uit onderzoek bleek dat vooral lager opgeleide werkzoekenden LinkedIn te ‘zakelijk’ vinden, en zich meer thuisvoelen bij het gemak van zoiets als Facebook. “Facebook zou de ideale banensite kunnen zijn, ware het niet dat dat netwerk is bedoeld voor persoonlijk gebruik. En bij LinkedIn ben ik nog nooit aan een baan geholpen. Bij ons kun je ook makkelijker kennis delen, met hetzelfde gemak als bij Facebook.”

BeQuan – de naam is afkomstig uit de film Jerry Maguire en draait naast de inhoudelijke kant om ‘willen’ en ‘kunnen’ – is beschikbaar in zes talen en de vacatures zijn in meer dan 52 landen toegankelijk.

Deel dit bericht

2 Reacties

Chantal

Zorg eerst maar voor goede hosting, de site laadt niet eens.
En Indeed is helemaal geen partner van BeQuan, dus waarom daarover liegen?

Paul Geurts

Ja, waar is de site?
Klinkt oke, nu de bereikbaarheid nog.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond