Deel dit artikel
-

‘Softbank wil tot 4 miljard investeren in WeWork’

De Japanse investeerder SoftBank wil miljarden dollars investeren in de internationale verhuurder van werkruimtes WeWork, waar veel techstarters hun eerste kantoor hebben.

Dat stellen bronnen die bekend zijn met de gesprekken tegenover CNBC. Eerder werden vergelijkbare geruchten tegen de Wall Street Journal verteld, al meldde de krant een kleinere investeringsintentie.

SoftBank zou in twee tranches willen investeren. Eerst twee miljard dollar en daarna een of mogelijk nog eens twee miljard dollar.

Het kapitaal wordt voornamelijk besteed aan het huren of kopen van panden en de herinrichting ervan tot moderne kantoortuin. WeWork, opgericht in New York, biedt makkelijk onderdak aan bedrijven die schaalbare locaties zoeken. Dat kunnen starters zijn maar net zo goed multinationals die zonder al te veel rompslomp snel buitenlandse kantoren willen openen.

Mocht deze investering doorgaan, dan komt het bovenop de 1,7 miljard dollar die verscheidene private equity-partijen reeds inlegden.

WeWork is ook actief in Nederland, met twee kantoren in Amsterdam. Internationaal exploiteert de onderneming 154 locaties in 36 steden.

Foto: epicantus (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond