Deel dit artikel
-

Software-ontwikkelaar Panic waagt zich aan gaminghardware

Het in de markt zetten van game-apparaten, in een tijd dat games voornamelijk op smartphones worden gespeeld, is niet zonder risico. Toch waagt het bedrijf Panic de gok. Hun mini-console kan zwart-wit 2-bit games draaien op een 2,7-inch onverlicht scherm.

De lancering van de Playdate moest eerder dit jaar worden uitgesteld omdat de Maleisische fabriek was gesloten als gevolg van lokale lockdowns.

Slechts een paar honderd Playdates zijn verscheept naar geïnteresseerde software-ontwikkelaars.Elke Playdate is tegelijk ook een zogenoemde devkit. Iedereen zal dus in staat zijn om zijn eigen games te maken.

Bestellingen voor de Playdate zijn nu gepland voor het begin van 2021. Het apparaat kost 149 dollar en de massaproductie begint deze maand. Games zijn nog niet aangekondigd, behalve Crankin’s Time Travel Adventure.

Het wordt een druk jaar voor spelconsoles, want naast een nieuwe Playstation en XBox wordt de Atari VCS verwacht, naast de Intellivision Amico in april, die naast nieuwe games ook klassieke games kan spelen. En dan is er de Analogue Duo, geinspireerd door de cult-klassieker Turbo Duo console uit de jaren negentig.

Panic werd opgericht in 1997 als een software ontwikkelaar gespecialiseerd in apps voor iOS, waaronder Transmit, Coda, en Audion. Sinds 2016 ontwikkelt het bedrijf ook videogames, waaronder het bekroonde avonturenspel Firewatchuit 2016 en Untitled Goose Game.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond