Deel dit artikel
-

‘Solana meest dominante blockchain’

Het Solana netwerk is momenteel de meest dominante blockchain, zo blijkt uit onderzoek van CoinGecko Research. Met dank aan het prijsherstel van Solana (SOL), de virtuele munt die een dezer dagen het niveau van 2021 naderde, en de prestaties van inheemse meme-coins zoals dogwifhat.

Vorige week overschreed de prijs van Solana voor het eerst in twee jaar de 200 dollar, het hoogste niveau sinds 2021. De prijs van SOL in de afgelopen 12 maanden zelfs met meer dan 700 procent gestegen.

Het Solana-netwerk laat dan ook een flinke activiteit zien op gedecentraliseerde exchanges (zogenoemde DEXs) zoals Jupiter en Raydium, waar memocoins als Bonk en Slerf enorm in trek zijn. Qua marktkapitalisatie staat Solana nu direct achter Ethereum en Bitcoin.

Dagelijks worden nieuwe memecoins gelanceerd op het netwerk, met Dogwifhat (WIF), Bonk (BONK) en recent nog Book of Meme (BOME) als grootste successen. Die laatste token trok maar liefst 270 miljoen euro aan handelsvolume 24 uur na lancering.

Dat de koorts inmiddels iets is afgenomen heeft te maken met de zogenoemde Dencun update van Ethereum (ETH), waardoor de transactiekosten voor Layer-2 oplossingen zijn gedaald. Dankzij proto-danksharding kunnen meerdere transacties worden verzameld en vervolgens gezamenlijk worden geverifieerd.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond