Deel dit artikel
-

Sony komt met browser voor psp

Sony komt met een browser voor de playstation portable (psp). Surfen op de psp was al mogelijk, maar alleen via het spel Wipe Out Pure. Sony wil dat iedereen voortaan gebruik kan maken van de browser. De psp is standaard uitgerust met wifi, maar surfen erop is nogal een omslachtige bezigheid. Zo heeft de psp geen toetsenbord.

Wie wil internetten moet in een soort menu steeds aangeven naar welke letter hij of zij wil. Dat is niet bepaald gebruiksvriendelijk. Sony maakt de browser beschikbaar bij de lancering van een nieuwe firmware-update op 27 juli. Met de 2.0 versie van de psp-software kunnen gebruikers ook online op zoek gaan naar videobeelden die te downloaden zijn. Sony lanceert hiervoor een speciaal tv-netwerk dat Portable TV heet, kortweg PTV.

Sony moedigde partijen in een eerder stadium al aan om ook content voor de psp te maken. Zo is er een samenwerking met Atom Films, dat normaal gesproken korte filmpjes voor het internet maakt. Die korte filmpjes maakt het nu op verzoek van Sony ook geschikt voor de psp. Daar betaalt Sony Atom zelfs voor. Ook experimenteert Unilever met commerciele uitingen op de psp. Unilever-dochter Axe heeft haar commercials in de VS namelijk ook geschikt gemaakt voor de psp.

De psp zal pas vanaf 1 september in Europa verkrijgbaar zijn. Om mensen te attenderen op de komst van de psp zal Talpa op zaterdag 13 augustus de allereerste commercial voor de psp, een spot van zestig seconden, uitzenden. Hiermee beleeft de commercial voor de psp zijn Europese première.

Tot slot is Sony van plan om ook met een witte versie van de psp te komen. Tot nu toe was het apparaat alleen in het zwart leverbaar. De witte versie komt rond 15 september op de markt.

Deel dit bericht

1 Reacties

Gamer

http://www.gameseek.co.uk/productdetail/PSPfhyaqce6he5x223r/ (Toetsenbord voor de psp is in aankomst!)

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond