Deel dit artikel
-

Sony onthult nieuwe smartphones

Geen Mobile World Congress, maar wel verse mobieltjes van Sony. Het Japanse bedrijf onthulde vanochtend twee nieuwe toestellen die later dit jaar verkrijgbaar zijn.

De Xperia 10 II onderscheidt zich vooral door de hoogwaardige entertainmentfuncties. Het lichtgewicht toestel in het middensegment heeft een 21:9 Wide display in een stijlvolle behuizing.

Gebruikers kunnen het scherm splitsen met Side Sense, de 21:9 multivenstertoepassing, of via stembediening.

De Xperia 10 II heeft een camerasysteem met drie lenzen: een 26mm groothoek (12MP), 52mm telefoto (8MP) en 16mm ultragroothoek (8MP). Ook biedt dit toestel 21:9-functies voor foto’s en video’s in 4K.

De Xperia 10 II is vanaf het voorjaar van 2020 beschikbaar in de Benelux. Het toestel draait onder Android 10 en is beschikbaar in de kleuren zwart en wit.

Met de (5G compatibele) Xperia 1 II introduceert Sony naar eigen zeggen een smartphone met ‘extreme snelheidsprestaties’ voor fotografie en hoogwaardige specificaties.

De camera van de Xperia 1 II met drie lenzen kent onder meer een ZEISS-objectief.

Net als de α9 II camera ondersteunt de Xperia 1 II realtime Eye-AF. Deze functie maakt gebruik van kunstmatige intelligentie (AI) om realtime het oog van een object te detecteren en verwerken. Eye-AF kan worden toegepast op zowel mensen als dieren. De snelle focus van de Xperia 1 II werkt ook bij weinig licht.

De batterij van 4.000 mAh kan tot 50 procenten opgeladen worden in amper 30 minuten. Tevens is Qi snel draadloos opladen mogelijk voor een snelle boost van de batterij onderweg.

Xperia 1 II is vanaf eind voorjaar 2020 verkrijgbaar in de Benelux. Het toestel is uitgerust met Android 10 en is beschikbaar in zwart en paars. Prijzen zijn nog niet bekend.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond