Deel dit artikel
-

Sony stapt weer in markt voor slimme horloges

Een multifunctioneel accessoire met berichtmeldingen, Android-app interface en muziekafstandsbediening, gegoten in een superslank en waterbestendig design. Sony probeert Apple voor te zijn met een slimme horloge.

Sony Mobile noemt de vandaag gelanceerde SmartWatch 2 (SW2) de ‘meest geavanceerde smartwatch’ die verkrijgbaar is. Een doorsnee smartphonegebruiker neemt meerdere malen per dag de telefoon in de hand om berichten te lezen, te kijken hoe laat het is, berichten van Twitter of Facebook te bekijken en zelf te posten. Dat hoeft dus niet meer. Ten minste als je Androidtablets of smartphones gebruikt, want daar is het horloge (159 euro) eigenlijk voor bedoeld. In die zin heeft Apple van Sony minder te vrezen.

Wanneer de SmartWatch 2 niet is verbonden met de telefoon zal hij als een standalone digitaal horloge werken. Wel kan men eerder ontvangen meldingen lezen.

Sony verkende de markt al eens eerder met een Bluetoothhorloge in 2007, maar ziet nu weer volop kans met zo’n 41 miljoen verkochte slimme horloges in 2016. Voordeel is dat er al zo’n tweehonderd apps speciaal voor de Sony SmartWatch zijn, met tot dusver meer dan een miljoen downloads.

Het horloge (eerste besprekingen hier) wordt vanaf september 2013 geleverd.

Deel dit bericht

3 Reacties

Alifar

Wat ik niet snap is dat dit concept al jarenlang aangekondigd wordt door diverse electronika bedrijven en dit nog niet echt aanslaat.

Volgens mij zitten we hier niet op te wachten in deze tijd met alle smartphones en tablets.

Z.Eur

De 2 voornaamste problemen zijn design en prijs.
Deze mini-iphone-kloon op je pols zal vast wel weer ergens een design prijs in de wacht slepen maar persoonlijk loop ik er niet warm voor.

SonyFan

Wat ik niet begrijp is dat ze het horloge “superslank” noemen. Het is juist enorm breed en een stuk groter dan het vorige model. Zolang oversized watches “in” zijn is dat natuurlijk geen probleem.

Ben benieuwd of ze het probleem dat teksten in volle zon onleesbaar zijn inmiddels hebben opgelost.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond