Deel dit artikel
-

‘Sony verkoopt merk Vaio’

Sony bereidt een volgende reorganisatie voor, waarbij arbeidsplaatsen zullen worden geschrapt en de pc-divisie mogelijk wordt verkocht aan een groep investeerders. Dat melden onder meer Nikkei en Bloomberg op basis van anonieme bronnen. Het bekende merk Vaio zou daarmee in de etalage komen te staan.

De verkoop zou de resultaten van de groep consumentelektronica moeten verbeteren. De pc-divisie van Sony, met zo’n duizend werknemers, is verliesgevend nu veel consumenten kiezen voor tablets. De verkoop moet naar verluidt 391 tot 489 dollar opbrengen.

Sony zou nog een klein belang houden in de nieuwe organisatie, en de naam Vaio blijft bestaan. Er is echter kans dat Sony zijn buitenlandse activiteiten stopt en Vaio alleen nog lokaal in Japan wordt verkocht. De multimedialaptops vormden jarenlang het vlaggenschip van Sony, maar waren ook in Nederland tamelijk duur.

Het bedrijf wil zich naar verluidt alleen nog op smartphones richten. Of het bedrijf tablets blijft maken, is de vraag. Onder de naam Vaio werden namelijk ook Windows 8-tablets geleverd.

Het bedrijf ontkent overigens dat het in gesprek is met het Chinese Lenovo, de toekomstige eigenaar van Motorola.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond