Deel dit artikel
-

Eerste smartphone met 4K HDR-scherm

Sony’s nieuwste premium smartphone Xperia XZ Premium is zeker bijzonder, al was het maar vanwege het 4K HDR-scherm of de Motion Eye camera met Super slow motion (960 beelden per seconde)

De 4K HDR (High Dynamic Range, 2160 x 3840) technologie in het 5,5 inch scherm komt van Sony’s BRAVIA tv’s. Niet alleen is het mogelijk om zelf in 4K-video op te nemen of 4K-content te ‘casten’ naar een 4K-tv, ook video’s en foto’s worden in 4K afgespeeld.

In de XZ Premium zit de Motion Eye camera. Deze camera kan vijf keer snellere uitleessnelheden bereiken dan conventionele modellen.

Opnemen doe je met 960 fps (frames per seconde), deze opnamen kun je dan in super slow motion tot vier keer langzamer afspelen dan met andere smartphones. De 960 fps-functie is geïntegreerd in de normale video modus, zodat iedereen met één druk op de knop een super slow motion aan een video toe kan voegen.

De Xperia XZ Premium maakt ook als eerste Xperia-smartphone gebruik van de nieuwste processor van Qualcomm, de Snapdragon 835 MSM 8998. Hiermee kan de telefoon uploadsnelheden van 150 Mbps bereiken. Het zelf downloaden of streamen van 4K HDR-content gaat zelfs nog sneller, tot wel 1 Gbps.

De Xperia XZ Premium is eind voorjaar 2017 verkrijgbaar in de kleuren Luminous Chrome en Deepsea Black voor een verkoopadviesprijs van 749 euro.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond