Deel dit artikel
-

Soundcloud: 175 miljoen gebruikers per maand

Muziekdienst Soundcloud is onderweg naar een maandelijks luisterpubliek van tweehonderd miljoen per maand. Het bedrijf uit Berlijn boekte in 2013 een omzet van elf miljoen euro.

Dat blijkt uit cijfers die nu bekend worden via Techcrunch. De uitgave meldt dat Soundclouds omzet vorig jaar met veertig procent groeide, maar dat ook het operationeel verlies aanzienlijk groter werd. Dat steeg van van twaalf naar 23 miljoen euro negatief.

De betrekkelijk kleine getallen voor het zeven jaar oude bedrijf weerhouden investeerders er niet van om geld in te onderneming te steken. Het verlies wordt makkelijk opgevangen door de kapitaalinjecties van honderd miljoen euro van afgelopen jaren, waaronder een investering van vijftig miljoen alleen in 2014.

Wat YouTube deed voor video moet Soundcloud voor audio gaan doen. Zo zien investeerders als Index Ventures, KPCB en Union Square dat.

Veel muziekmakers gebruikers de Duitse dienst om hun werk te publiceren en deelbaar te maken voor websites die het werk willen laten horen. Basisgebruik is gratis, maar wie grotere bestanden wil uploaden moet een abonnement nemen.

Foto: bdwaydiva (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond