Deel dit artikel
-

Spaans Spotify voor ebooks richt zich ook op Nederland

Het Spaanse 24Symbols, waar gebruikers via een vast bedrag per maand reclamevrije ebooks kunnen lezen of zonder betaling enkele ebooks kunnen lezen, met onderbreking van reclame, wil wereldwijd inzetten. Sinds deze week zijn er ook Nederlandstalige boeken op het online platform te vinden.

Het gaat om een klein aantal, meldt het blog Ereaders: drie titels in de Nederlandse taal van de uitgeverij Maven Publishing. Het is een teken dat net als in de muziekmarkt gebeurde door de digitalisering, nu ook in de boekenmarkt nieuwe spelers kansen zien. Het lijkt er op dat het Spaanse 24Symbols in meerdere landen gebruikers aan wil spreken. Naast de Nederlandstalige boeken zijn er ook Spaanstalige en Engelstalige boeken op het platform te vinden.

Het initiatief bevindt zich nu nog in beta, maar gaat 30 juni met apps voor verschillende platforms van start. Dan kan er ook gekozen worden voor het betaalde model. De gratis variant blijft bestaan, maar wanneer de boekenliefhebber ebooks wil lezen zonder advertenties, dan zal hij moeten betalen. Bij een betaald abonnement zijn de ebooks bovendien ook offline te lezen. Voor bijna 10 euro per maand heeft de gebruiker een abonnement. Voor drie maanden moet er bijna 20 euro betaald worden en voor een jaar toegang tot de ebooks, legt de gebruiker bijna 60 euro op tafel.

Ook Bol.com kijkt vol belangstelling naar de verschillende mogelijkheden die er zijn om ebooks te verspreiden. Het bekeek eerder hoe het Spotify-model voor de eigen stal zou kunnen werken.

Deel dit bericht

2 Reacties

Vertaalbureau Spaans

Goede zet, Ebooks blijven in verhouding tot de echte boeken toch redelijk duur. Zolang de auteurs hier geen hinder aan ondervinden mogen ze wel naar Nederland komen!

Cursusje-volgen.nl

Het is onwijs arrogant van de uitgevers om de prijs van e-books nagenoeg gelijk of soms zelfs hoger dan een fysiek boek te zetten.

En dan vinden ze het gek dat ze zo weinig ebooks verkopen.

Waarom zou je de prijs zo kunstmatig hooghouden?

Goedkopere en slimmere modellen hebben de toekomst. Uitgevers moeten vooral zo arrogant blijven doen.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond