Deel dit artikel
-

SpaceX krijgt groen licht voor miljoen basisstations

Ruimtevaartbedrijf SpaceX van Elon Musk krijgt in de VS toestemming van de overheid om een miljoen basisstations te plaatsen verspreid over het land.

Daarmee kan SpaceX de tweede, noodzakelijke stap zetten om een nieuwe breedbandinfrastructuur op te tuigen. De onderneming kreeg vorige week toestemming van toezichthouder FCC om basisstations te mogen installeren. Momenteel is het al bezig om per keer tientallen satellieten in een lage baan om de aarde te brengen via raketlanceringen.

De basisstations zijn een ongeveer halve meter in diameter en moeten eenvoudig zijn qua installatie. Iedereen moet het kunnen doen, al zal niet iedereen het hoeven doen. Musk zegt namelijk dat hij vooral de gebieden in de VS zal bedienen waar de traditionele partijen geen breedband kunnen leveren. Dat is waar drie à vier procent van de bevolking woont.

SpaceX is een privaat gefinancierd bedrijf dat vanwege zijn operationele praktijk en plannen op 33 miljard dollar wordt gewaardeerd. In mei 2019 werden de eerste zestig kleine satellieten in een baan om de aarde gebracht. Er zullen nog tientallen lanceringen volgen om uiteindelijk duizenden nodes in de omloop te brengen.

De commerciële naam van het breedbandnetwerk is Starlink.

Foto: SpaceX (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond