Deel dit artikel
-

SPAR rust honderden winkels uit met schermen voor retailmedia

SPAR gaat 450 winkels uitrusten met schermen voor retailmedia. Adverteerders kunnen daar hun eigen advertentiecampagnes draaien. “Het kost ons geen moeite om met adverteerders rond de tafel te zitten,” vertelde Rachel Scheffers van SPAR gisteren op het RetailTrends-event What’s Next in Retail Tech in Leusden.

SPAR lanceerde in september SPAR media, een veelzijdig netwerk dat leveranciers, maar ook niet-leveranciers, de kans biedt om te adverteren in alle SPAR-winkels en op spar.nl. Het netwerk bestaat uit diverse advertentiemogelijkheden, waaronder digitale schermen in winkels, online bannering of e-mails en extended reach. SPAR beschikt over meer dan 450 winkels.

De winkels worden voorzien van digitale schermen samen met partner First Impression. Hiermee bereikt SPAR meer dan 100 miljoen winkelbezoekers en meer dan 5 miljoen online bezoekers per jaar.

SPAR heeft kleinschalige winkels in binnensteden, dorpen, langs snelwegen, op campings en campussen. Leveranciers kunnen adverteren dichtbij en op het moment

SPAR maakt voor de propositie gebruik van self-service retail media platform Streaem. Hiermee kunnen de adverteerders zelf verschillende soorten campagnes inkopen, optimaliseren en evalueren. Het Amsterdamse consultancy-bedrijf Newcraft helpt SPAR met het vormgeven en verder ontwikkelen van het retailmedianetwerk.

Het bedrijf schetste gisteren een markt met veel potentie en verwees naar onder meer Albert Heijn, Jumbo en het Amerikaanse Walmart die volop in retailmedia zijn gestapt.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond