Deel dit artikel
-

Specsavers wil op grote schaal optometrie op afstand aanbieden

Specsavers wil zich meer gaan toeleggen op teleconsultatie, waarbij mensen de beste zorg zo dicht mogelijk bij huis krijgen zonder onnodige doorverwijzing. Dat maakt het bedrijf bekend bij de presentatie van zijn jaarcijfers.

Het bedrijf heeft ‘optometrie op afstand’ ontwikkeld. Tijdens een zogeheten ooggezondheidsonderzoek wordt de ooggezondheid van de klant in de winkel op een laagdrempelige manier met innovatieve apparatuur gemeten; vervolgens beoordeelt de optometrist op afstand binnen 48 uur alle gegevens uit deze metingen en kijkt deze of er verder onderzoek of een verwijzing naar de oogarts nodig is.

Omdat optometristen op afstand geen tijd kwijt zijn aan reizen, niet-optometrische werkzaamheden en de begeleiding van mensen tijdens het onderzoek, kunnen zij meer beoordelingen doen op een werkdag en is hun productiviteit hoger. Hierdoor worden andere professionals in de oogzorgketen ontlast en wordt de oogzorg betaalbaarder.

Alle 143 winkels van Specsavers gaan dit najaar al optometrie op afstand in de vorm van het ooggezondheidsonderzoek aanbieden. In navolging hiervan, onderzoekt Specsavers de mogelijkheden van teleconsultatie tussen de audicien en de KNO-arts voor hoorzorg. Om ook hier onnodige doorverwijzingen te voorkomen en hoorzorg toegankelijk te houden.

Specsavers Nederland heeft het boekjaar 2021-2022 afgesloten met een omzet van 175,7 miljoen euro, de hoogste omzet ooit. De groei wordt voornamelijk gestuwd door de aanhoudende stijging in de verkoop van brillen (28 procent) en hoortoestellen (10%).

De Nederlandse groei (21%) loopt nagenoeg gelijk aan de toename van de wereldwijde omzet (24,9%) van de Specsavers Groep. Het internationale familiebedrijf, actief in elf landen, rapporteert een totale omzet van 3,92 miljard euro (3,34 miljard Britse ponden). Wereldwijd werden er 510 miljoen contactlenzen, 22,1 miljoen brillen en 530.000 hoortoestellen verkocht. Hierbij is Nederland – na het Verenigd Koninkrijk en Australië – de grootste omzetmarkt.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond