Deel dit artikel
-

Speedinvest met 500 miljoen voor EU-techstarters

Het Oostenrijkse investeringsfonds Speedinvest opent een nieuw fonds voor pre-seed- en seedrondes en haalt daarvoor 500 miljoen euro op.

Het geld komt van banken, verzekeraars, pensioen- en staatsfondsen, vermogende families en het Europese Investeringsfonds. Directeur Oliver Holle kondigt het vierde, grootste fonds van zijn bedrijf aan in de elf jaar van zijn bestaan.

Het halve miljard wordt opgedeeld in twee plukken. Het grootste deel, 300 miljoen euro, gaat naar innovatieve techstarters in de pre-seed- en seedfase. Dat is jargon voor: hele prille en jonge bedrijfjes. Daar gaat doorgaans een paar ton tot en enkele miljoenen heen. Dat houdt in, dat Speedinvest komende jaren bij erg veel financieringsrondes betrokken wil zijn.

De andere 200 miljoen euro is bedoeld voor ‘follow-on co-investments in bestaande portfoliobedrijven’. Dat is het verlengen van deelname in bedrijven waar Holle al belangen in heeft.

Speedinvest richt zich op zes domeinen: deeptech, fintech, health, industriële technologie, marketplaces & consument en SaaS & infra (portfolio).

De tanende wereldeconomie weerhoudt investeerders er niet van nieuwe fondsen in te richten. Een snelle blik op de Emerce-archieven leert, dat er door een handvol grote partijen voor zeker een miljard dollar aan vermogen klaarligt voor innovatieve techstarters.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond