Deel dit artikel
-

Speurders.nl van start gegaan

Speurders.nl, de online vraag- en aanbodsite van de Telegraaf, is vandaag live gegaan met ruim 600.000 spullen. Daarmee neemt het de tweede positie in op de Nederlandse markt, na Marktplaats.nl. De laatste lijkt niet onder de indruk van de nieuwe concurrent.

Tijdens de introductiefase is het plaatsen van online advertenties op Speurders.nl gratis. Speurders streeft  ernaar de grootste internetsite voor tweedehands spullen te worden in Nederland en daarmee Marktplaats van de troon te stoten.

Speurders.nl verwacht een explosieve groei van de online handel in tweedehands spullen. “Consumenten zijn de schroom voorbij om tweedehands te kopen”, zegt Michiel van der Meer die binnen het Telegraafconcern verantwoordelijk is voor Speurders.nl. “Sinds de aankondiging in juli jongstleden, dat we in augustus van start zouden gaan, zijn we werkelijk overdonderd met verzoeken om zo snel mogelijk de site open te stellen om producten te plaatsen. Nu is het zo ver.” 

Marktplaats.nl blijft vooralsnog de grootste vraag- en aanbodsite. Het heeft momenteel 915.000 spullen in de database, maar normaal gesproken zijn dat er 1 miljoen. Frank Crebas, de directeur van Marktplaats, is niet onder de indruk van zijn nieuwe concurrent. “Maar we kijken natuurlijk wel met veel interesse wat Speurders aan het doen is. Bovendien doet het ons deugd dat ze gehoor hebben gegeven aan de oproep om geen rubrieksadvertenties meer in de krant te plaatsen. Maar die oproep hebben we vooral gedaan vanuit milieu-overwegingen.”

In een eerder stadium heeft Speurders geprobeerd samen te werken met Marktplaats, maar de laatste gaf te kennen niet geinteresseerd te zijn. Speurders heeft wel samenwerkingsovereenkomsten met 2ehands.nl en Qoop.nl gesloten. Door die partijen aan zich te binden, denkt Speurders.nl in ieder geval garant te staan voor een bepaald volume.

Deel dit bericht

13 Reacties

guy

de nieuwe speurders site ziet er goed uit… let the battle commence 🙂

Pieter

It's not the site that matters, in the end, it's the people…..

Bram

Leuk dat ze van start zijn gegaan, maar misschien een beetje te vroeg? Krijg bij elke klik op een advertentie de volgende tekst: "Er is een fout opgetreden! Neem bij herhaling contact op met Speurders.nl via de help pagina." Op deze manier hoeft Marktplaats zich voorlopig geen zorgen te maken…

Koos Koets

Wat een afschuweriljke site, ik wordt misselijk van die zwart gele balken!

Tjerk

Als ik de Gouden Gids was zou ik een klacht indienen. Tjerk

Verkoper

Wat een slechte site zeg, ligt nu al plat.Twee maanden te laat, niet genoeg bandbreedte en een exacte kopie van MP, artikelen van Qoop en 2dehands.Wat heeft de Telegraaf eigenlijk zelf gedaan hierbij??? 

Mr Punt NL

Speurders.nl is door grote drukte tijdelijk niet bereikbaar….De boel ligt plat. Fraai begin.

Jip

Sorry ik heb geen enkel probleem om de site te bereiken .. Maak maar wat moois van speurders.nl.

Nijram

Werkelijk oerlelijk.Bovendien zijn de helft van de advertenties verzamelobjecten (munten, postzegels, telefoonkaarten enz.), op Marktplaats staan echte spullen. Naast die 300.000 postzegels trekken ze ook nog eens 80.000 auto's van de autotelegraaf. Zo kan ik ook wel een site vullen. Ik denk dat bezoekers er snel genoeg achter zijn waar je echt wat kunt vinden en verkopen. Ik speur voorlopig verder op Marktplaats. 🙂

Harco

Ik vind de site er prima uitzien, objectief bekeken. De huidige opbouw van advertenties komt voornamelijk doordat ze de advertenties van o.a. Qoop laten zien, en die richten zich op verzamelobjectien. Het is wel bijzonder opmerkelijk dat de handel vrijwel stil lijkt te liggen, zo las ik: http://www.mediafact.nl/weblog.php?id=P4984  Maar laten we rustig afwachten en over enkele maanden een oordeel vellen.

Martijn

Het zou leuk zijn als we wat gebruikers van speurders aan t chaatten krijgen om te zien wat de ervaringen tot nu toe zijn Speurders Forum op:  http://jansenmartijn.proboards26.com/index.cgi?board=speurders  

van Gelder

Snuffelcorner.nl heeft gisteren de 5000 adverteerders bereikt.Is toch ook een leuke site.

gerard

probeer al 5 uur op de site tekomen en nu nog niet, stom, ga maar weer naar marktplaats

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond