Deel dit artikel
-

Honderd man weg bij Spil Games

Zeker honderd FTE’s vertrekken bij Spil Games als gevolg van tegenvallende resultaten en onenigheid over de strategische koers. Het bedrijf wil zich meer op mobiel gaan richten.

Berichten over het ontslag bereikten Emerce gisteren al, maar het bedrijf verklaarde ‘nooit te reageren op geruchten’. Inmiddels is er een zeer summiere verklaring gepubliceerd.

De reorganisatie is in handen van CFO Willem van Wijmen en de nieuwe CEO Peter Driessen, die Erik Goosens opvolgt. De 90 FTE’s verdwijnen in het derde kwartaal van dit jaar.

Spil Games is het grootste gamebedrijf in Nederland, met een eigen campus op een oud industrieterrein in Hilversum.

Het is de volgende grote reorganisatie voor Spil Games na het staken van directe verkoopactiviteiten en verkoopafdelingen in Hamburg, Londen en Hilversum in 2012. Dat besluit trof echter twaalf medewerkers. Spil Games besloot toen de advertentieverkoop grotendeels te automatiseren.

Deel dit bericht

1 Reactie

Een random oud medewerker

Too little, too late. Als marktvolger groot geworden maar nu dus iets te lang de oude strategie gevolgd.

Met een catalogus van (soms random van het internet geplukte) flash-games red je het tegenwoordig niet meer. Dus ik snap wel dat ze ontwikkeling op dat gebied staken en wat ze er nog uit kunnen melken eruit halen. Of ze met tablets en mobile hetzelfde kunstje nogmaals tot een succes kunnen maken…. don’t think so. Ze kunnen zich beter voorbereiden op een liberalisering van de online gokmarkt; daar is hun platform goed geschikt voor.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond