Deel dit artikel
-

Spil Games doet gamestudio van de hand

Spil Games heeft zijn reorganisatie afgerond. Honderd man is vertrokken, onder wie de CEO en de CMO, en sluit ook zijn interne gamestudio.

In een kort persbericht laat Spil Games weten dat het zich volledig gaat richten op het distribueren van games met gebruikmaking van haar eigen platforms en die van derden.

“Het is het doel van Spil Games om de eerste keuze te zijn voor game-ontwikkelaars. Het bedrijf heeft inmiddels succes met het uitgeven van games voor verschillende platforms. Voor het einde van 2014 zal het bedrijf nog eens twintig titels publiceren, verdeeld over de App Store, Facebook en het web.”

Afgelopen voorjaar kondigde Spil Games de reorganisatie al aan. Daarbij verloren honderd werknemers hun aanstelling. Een groot deel van de verkoop is afgelopen jaren geautomatiseerd. Met het verplichte, maar ook vrijwillige, vertrek van een aanzienlijk deel van het personeelsbestand zijn de kosten laag genoeg om een cashflow positief bedrijf te hebben, aldus de CFO Willem van Wijmen die optreedt als ad-interim CEO.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond