Deel dit artikel
-

Spil Games lanceert reclamesysteem met digitale video’s

Het Nederlandse Spil Games slaat naar eigen zeggen een nieuwe weg in met een uniek reclameplatform. Daarmee worden reclames getoond aan het betrokken gamerspubliek van Spil Games, dat bijna 200 miljoen maandelijks actieve gebruikers telt.

Het Spil Games-systeem plaatst advertenties op momenten waarbij de gamer het meest betrokken is en niet (zoals nu vaak het geval is) tijdens bestaande pauzes in de games. Die momenten worden automatiseerd berekend. Spil Games spreekt over cliffhanger-momenten in games.

Het reclamesysteem is eenvoudig te integreren binnen bestaande campagnes en adverteerders hoeven hun formats dan ook niet te wijzigen.

Volgens Erik Goossens, CEO van Spil Games, is het aandeel van videoadvertentiesde laatste tijd fors gestegen. “We zien een toename van vijfhonderd procent in de budgetten voor videoreclames op onze platforms. Maar de plaatsing van de advertenties kan beter. YouTube en nieuwswebsites houden bezoekers niet lang genoeg vast zoals de tv dat doet. Wie vijf minuten op een nieuwssite blijft, of vijftien minuten op YouTube, wil niet dertig seconden wachten op een videoreclame.”

Adverteerders die deelnamen aan een proef melden bekijkpercentages (VTR, view-through rates) van negentig procent. stelt Spil Games.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond