Deel dit artikel
-

Spil Games volledig in handen van Azerion

Het Nederlandse Azerion neemt voor een onbekend bedrag de rest van uitgever Spil Games over. Het wordt volledig eigenaar van dertig gamingportals met in totaal zestig miljoen bezoeken per maand.

In juni 2019 kocht Azerion al de mobiele activiteiten van Spil Games en een klein belang in de webportals. De ervaringen daarmee zijn interessant genoeg gebleken om de hele onderneming over te nemen.

De vijftienduizend casual webgames uit het portfolio van Spil worden toegevoegd aan de portals van Azerion en omgekeerd. Dat gebeurt via Azerions dochterbedrijf Game Distrbution. Dat richt zich op uitgevers die via spelletjes naar meer verkeer en reclame-inkomsten op hun sites zoeken.

“Deze acquisitie past uitstekend binnen onze high-speed groeistrategie”, zegt Erol Erturk, Executive Vice President Content en Strategische Partnerships. Hij krijgt de leiding over de Spil Games-portals die vanuit Hilversum worden bestierd.

Azerion ontstond in 2018 uit het samengaan van Improve Digital en Orange Games, waar tegen die tijd ook al de reclametechnologiebedrijven Sellbranch, Widespace en de Deense tak van LeeAds onderdeel van waren. Zo is een nieuwe uitgeverij ontstaan die eigenaar is van zowel de content als de technologie om daar geld aan te verdienen.

Foto: Widhi Rachmanto (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond