Deel dit artikel
-

Spin-off Verifai gaat strijd aan met identiteitsfraude

Belsimpel lanceert zijn spin-off Verifai, een zogeheten identity service provider. Het bedrijf is ontstaan toen Belsimpel in 2016 zocht naar een gebruiksvriendelijke methode om de identiteit van klanten vast te stellen bij de aanschaf van een telefoonabonnement.

De software is opgezet naar het model van payment service providers (PSP’s): organisaties kunnen met een eenvoudig te configureren koppeling een know your customer (KYC) proces integreren in hun webapplicaties of mobiele apps.

Identiteitsdocumenten worden automatisch uitgelezen en geheel volgens het privacy by design principe wordt alleen de noodzakelijke data verwerkt. Daarnaast beschikt Verifai over near field communication (NFC) ondersteuning, waardoor volgens het bedrijf ‘onomstotelijk’ kan worden vastgesteld of een document echt is.

Doordat de software als platform is opgezet, hoeven organisaties niet meer zelf verschillende leveranciers te koppelen om een dergelijk proces volledig in te richten.

Belsimpel heeft de technologie zelf ontwikkeld omdat bestaande aanbieders uit een sector kwamen die zich voorheen richtte op fysieke paspoortscanners, bijvoorbeeld op luchthavens. Zij hadden minder ervaring met het ontwikkelen van producten gericht op consumenten.

Belsimpel ontwikkelt al sinds de oprichting in 2008 vrijwel alle software intern en heeft derhalve een groot team ontwikkelaars. Ook lanceerde Belsimpel al eens eerder een spin-off: in 2014 zag verzekeringsbedrijf Tulip Assist het levenslicht.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond