Deel dit artikel
-

Sportstreamer DAZN breidt uit naar Spanje

Het Engelse DAZN heeft de online uitzendrechten gekregen voor MotoGP en de Premier League voor Spanje. Daar lanceert het sportstreamingplatform in de loop van 2019 als onderdeel van zijn internationale uitrol.

Of er Nederlandse plannen zijn en wat de status daarvan is, is niet bekend. DAZN uit Engeland rolt sinds 2016 zijn sportplatform uit naar grote landen. Het passeerde daarbij in jaar één ook Japan, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland, in 2017 Canada en daarna Italië en klapper Amerika. Het doel is om in twintig landen live te zijn per 2022.

In zekere zin is DAZN al actief in Nederland maar dan niet als exploitant van uitzendrechten. Het dochterbedrijf van Perform Group is bezig in Amsterdam een technische hub op te bouwen. Per 2022 moet het kantoor hier door driehonderd man worden bevolkt. Amsterdam is de hub voor R&D, het acquireren en behouden van klanten en het technisch integreren met derde platformen.

Deze week maakte het streamingplatform bekend dat het in Spanje voetbal en motorraces gaat uitzenden. Spanjaarden kunnen de komende drie jaar wedstrijden uit de Premier League bekijken op zo ongeveer alle denkbare digitale dragers, behalve via de normale tv-kanalen.

DAZN heeft van dertien sporten de digitale live en ondemandrechten (overzicht). De sporten variëren van voetbal tot basketbal en van tennis en rugby tot cricket. Het zendt jaarlijks meer dan achtduizend wedstrijden uit. Een abonnement kost een tientje per maand.

Het bedrijf werkt met groeigeld van de zakenman Len Blavatnik. Met zijn Access Industries is hij eigenaar van Warner Music Group en investeerde in onder meer Snapchat, Alibaba, Rocket Internet, Spotify en Zalando.

Foto: giewor (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond